Underernæring – et overset sundhedsproblem

Underernæring er et problem, som desværre ofte bliver overset på hospitalerne og i ældreplejen.

Det er et paradoks. For vi ved, hvad der virker effektivt. De rigtige indsatser vil give bedre behandlingsforløb, mere værdighed og kan spare samfundet for 1,5 mia.kr. årligt (kilde: Kost og Ernæringsforbundet).

Småtspisende personer får ofte ikke nok næring. Kroppen skal have kalorier hver dag for at fungere. Mad er kroppens brændstof, og det er også her, vi henter vigtige vitaminer og mineraler.

Hvad gør underernæring ved kroppen?

Når tilførslen af næringsstoffer er for lille svækkes musklerne i koppen. Svækkelsen af musklerne rammer alt fra musklerne i benene til hjertemusklen og får hurtigt indflydelse på funktionsevne og livskvalitet.

Kost til underernærede

  • Maden skal tilberedes med flest mulige kalorier på små mundfulde.
  • Smør og fløde tilsættes alle de steder, hvor det er muligt.
  • Frugt kan koges til frugtgrød og serveres med piskefløde
  • Sovsen og suppen tilsættes fløde
  • Supplerende kan der tilsættes Adosan, som bidrager med ekstra energi og/eller protein.

Underernæring og proteiner

Ofte er det let med smør og fløde at få energiindholdet op, men proteinerne kan være sværere at få op i mængde.
Her kan Adozan hjælpe.

Underernæring er et overset sundhedsproblem

Adozan kan give øget energi og proteinindtag

Adozan kan røres i mad og drikke og øge næringsinholdet uden at volumen, smag og konsistens ændres. Adozan kan med andre ord give yndlingsretterne noget ekstra power.
Adozsan røres i mad og drikke både under tilberdning og ved servering, i bagværk og brød, i varme og kolde retter og drikke.

Adozan Kold/Varm giver ekstra energi og protein. Dette produkt bliver hvidlig efter opløsning og egner sig rigtig godt i en kop kaffe, shakes, supper, bagværk, grød, kartoffelmos, æggekage osv.

Adozan Transparent giver ekstra energi og protein. Dette produkt bliver gennemsigtig efter opløsning og egner sig derfor rigtigt i saft, supper og frugtgrød.

Adozan HøjEnergi har højt indhold af umættet fedt og giver ekstra kalorier, men ingen proteiner. Dette produkt bliver hvidlig efter opløsning og egner sig rigtig godt i en kop kaffe, shakes, supper, bagværk, grød, kartoffelmos, æggekage osv.

Adozan HøjProtein, Adozan Protein+Hot og Adozan P-Boost indeholder 100% energi fra protein. Disse produkter er gode at bruge, når det er proteiner, der mangler i kosten. Til den småtspisende er disse produkter typisk et godt supplement til kalorieholdige fødevarer såsom fløde og smør.

Adozan Chokolade indeholder lige så meget energi som en almindelig chokoladen, men fordelen ved Adozan Chokoladen er at den også bidrager med proteiner.
OG så er den lige til at spise.

Kurv ( 0 )

Close
  • Subtotal
    0.00