WALL&CO

Valg af CMS system

 

Det kan være svært at finde det helt rigtige CMS system til at understøtte firmaets hjemmeside strategi. Herunder vil vi forsøge at redegøre for nogle af de ting der kan være afgørende parametre, og som det altid er en god idé at spørge om når beslutningen skal tages.

Forskellige webdesign bureauer sværger til forskellige cms platforme, og det er vigtigt ikke at ende med et cms system der ikke dækker firmaets behov, eller som måske ikke er opdateret i forhold til nutidige standarder.

Wall&Co arbejder altid med Open Source systemer. Open Source systemer bygger på åben kildekode. Alle Open Source systemer er gratis, og mulige at individualisere i forhold til de behov der måtte være for den specifikke løsning. Derudover er "alle" med til at udvikle og forbedre systemerne - således at systemet aldrig bliver forældet, og hele tiden følger med de nye teknologiske behov der opstår.

 

 

Valg af CMS? Hvad har vi behov for ?

Hvem og hvor mange kommer til at redigere på hjemmesiden? (Her ud fra kan i definere behov for brugerrettighedsstyring) 

Ønsker i at det på forhånd er defineret præcis hvor og hvordan tekst og billeder ser ud? Fast placering til de forskellige typer af indhold?

Eller ønsker i selv at kunne sætte tekst og billeder ind efter behag og type af indhold?

Der findes cms systemer der er fleksible i forhold til indhold. De styres af et såkaldt WYSIWYG interface som vi kender fra word. Her kan i selv bestemme om billedet sidder i toppen, til højre eller i venstre side.

 

Den anden type cms system er baseret på definerede rammer/ skabeloner, hvor i fylder relevant tekst og billede i. På denne måde opnås fuldstændig konsistens i den måde indholdet ser ud.  Overkrifter, teaser, billeder og almindelig tekst står altid end, lige meget hvem der redigerer og opdaterer teksten.

 

Når i har fundet ud af jeres behov, og jeres webbureau har fundet den rette løsning for jer, skal i spørge om det givne system er let at søgeoptimere med. Det gør i ved at spørge dem om og bede dem vise jer at følgende funktioner er tilgængelige:

 

1.   Systemet må ikke være opbygget over tabeller (Det er ikke søgemaskinevenligt, og der opstår ofte problemer mht. nye browser versioner.

2.  Systemet må ikke benytte frames.

3.  I skal selv kunne vedligeholde hver enkelt af jeres siders title og metadata:

4.  Title, Keywords, description

5.  I skal kunne sætte H1 – H5 tags på overskrifter

6.  Links – i skal kunne sætte title ind på links

7.  Images, i skal kunne sætte alt og title tekst ind på de billeder der bliver brugt på hjemmesiden

8.  Søgevenlige urls i stedet for at der står noget ala: www.dinhjemmeside.d hak/ID=6919678944164105003&timestamp=1253183814403&javascriptEnabled=true bør der stå: dinhjemmeside.dk/dit-produkt i denne forbindelse er det også vigtigt at sørge for at CMS systemet kan lukke for duplicate content. Google kan nemlig godt finde på at straffe hjemmesider der har samme indhold på flere sider

 

Når denne procedure er gennemgået – vil jeg tro at i med et godt webbureau i ryggen får valgt det helt rigtige CMS system til netop jeres behov! Et godt råd er altid at afprøve cms systemet inden i siger ja. Er det intuitivt og let at arbejde med? Det ville i sandsynligvis også gøre inden i købte et par bukser – og bukserne har væsentlig kortere levetid end jeres cms system. Så sørg for at afprøve om i finder systemet let at benytte, inden i endeligt beslutter jer.

 

Vores varmeste anbefalinger går til følgende CMS systemer:

-  Drupal

-  Wordpress

-  Magento (Til webshops)

-  Prestashop (Til webshops)

-  ModX

 

 

Dette er de CMS systemer som vi normalt anbefaler vores kunder, men vi arbejder også gerne i andre systemer hvis dette er ønsket. I kan læse mere om vores CMS hjemmeside