WALL&CO

SEO Gør det selv - søgemaskine optimering

 

Simplificeret og set ud fra selve opbygningen af sitet er der nogle overordnede ting du med fordel kan sørge for er lavet korrekt, når man begiver sig ud på organsik søgeoptimering:

 

<Title>
META Description
H1-H6
Alt
Href
Title (title i link-tekster, som fremkommer som tooltips når man holder musen over et link)

<Title>

Dette tag er det mest undervurderede - men samtidig det allervigtigste HTML tag, i hvert fald når vi snakker SEO. Indholdet af titlen, er oftest den overskrift som vises i søgemaskinerne. Hos Google er indholdet af <Title>-tag'et linket ved hvert resultat, som man skal klikke på.

Langt de fleste begår den store fejl, kun at skrive hjemmesidens hovedtitel - eller firmanavn i titlen.

Søgemaskinerne placerer meget relevans på dette tag, og hvis der står det samme, på alle sider, vurderer søgemaskinerne at sidernes indhold er identiske, og man opnår derfor aldrig gode placeringer.

Title taget skal bestå af en tekst på 5-10 ord, eller 69-75 tegn, som beskriver hvad den pågældende side indeholder. Der skal være mange søgeord i dette tag, og det anbefales, at hvis man skal skrive firmanavnet i titlen, skal det være til sidst, med mindre firmanavnet indeholder et vigtigt søgeord.

 


Tænk i søgeord

Tænk på de søgeord, og søgeordssætninger, som dine potentielle kunder vil søge på.. "Hvorfor skal besøgende vælge os?", osv. Søg hele tiden at uddybe beskrivelser, og sørg også for, at teksterne er godt fyldte med søgeord. Der skal selvfølgelig heller ikke overdrives - teksterne skal give mening, og ordene skal placeres i relevant indhold. Ellers ender man i det begreb der hedder "keyword stuffing", og det bliver ikke tilgodeset. I værste fald kan man blive straffet af søgemaskinerne!


For et gratis værktøj til at finde søgeord kan benyttet googles søgeordsværktøj for at finde alternative og gode søgeord. Et godt søgeord er et hvor der er stor volume på søgesiden, og knap så stor konkurrence.
https://adwords.google.dk/select/KeywordToolExternal (Du skal have oprettet en Google account)

 

 

Links og New media

Sørg for at få så mange relevante links som overhovedet muligt ind til din hjemmeside. Linksene skal laves som beskrevet i Title Hrefs herover, med de søgeord som du ønsker at optimere henimod. Der findes mange linksdatabaser hvor man kan tilmelde sin hjemmeside.

 

Ud over det skal der overvejes:
Portaler/blogs med relevant indhold.
Forummer eller blog sider. Der er altid godt at få distribueret sin viden så meget som muligt. I forummer osv. kan man sørge for at gøre sin viden kendt. Hjælp folk der har brug for det, og referer med link til din hjemmeside. Lav diskussionsoplæg osv.

Facebook kan være gavnlig

LinkedIn

Youtube

Twitter

Slideshare

folkd.com

etc.


Analyser hvad konkurrenterne gør

Hvad gør dine nærmeste konkurrenter for at blive listet godt hos google? Gå ind på google eller bedre endnu på Yahoos site explorer og skriv: (Konkurrentens navn), og se alle de sider i resultatet. Her kan du afkode, hvor dine konkurrenter er listet. Gå ind og tjek disse sider, og se om det ikke er muligt at få din side listet også.

 

Der ligger masser af timer foran med masser af arbejde, for at få gjort opmærksom på netop din hjemmeside. Det er en fortløbende process, som der jævnligt skal bruges lidt tid og ressourcer på. Ligesom at det naturligvis er yderst væsentligt at have en opdateret og relevant indhold på din hjemmeside.

SEO gør det selv

 

 

Nr 1 i google

At blive nr. 1 i google ville være rart, men det er ikke noget der kan loves. Det afhænger af hvilke søgeord der ønskes optimeret imod, og hvilket initiativer og budget dine nærmeste konkurrenter bruger.

 

En plads inden for top 5 er derimod altid temmelig realistisk, hvis der vedvarende ofres tid og budget på optimeringen, og man kigger realistisk på ens udbud af information eller varer i forhold til konkurrenterne. Der findes næsten altid et ord inden for den givne branche som der ikke er overvældende konkurrence omkring, men som til gengæld har en del søgninger.

 

En stor del af søgeoptimeringen går på at udvælge de søgeord der bruges med stor omhu, og bygge dette på eksakte analyser af søgninger, konkurrence etc.

 

For at holde øje med konkurrenterne bør du benytte google alert.

Her kan du holde øje med, eller abonnomere på ord som er relevante i dit henseende og på den måde blive gjort opmærksom på når konkurrenterne laver ændringer.

Kig på Google alerts

 

For at finde ud af hvem der linker til dig, anbeflaer vi at du benytter Yahoo. Brug følgende link, men indsæt din egen hjemmeside:

http://siteexplorer.search.yahoo.com/advsearch?
p=http://www.dinhjemmeside.dk&bwm=i&bwmo=d&bwmf=s

 

Og brug følgende egenskaber:

 

1. Vælg “inlinks”
2. Vælg “Except from this domain”
3. Vælg “Entire site”

4. skriv dit link ind istedet for dinhjemmeside.dk

 

Linkkataloger:

Her et link til en liste over linkkataloger hvor man kan få sin hjemmeside optaget!

 

For at læse yderligere vedr. søgeoptimering, kan vi anbefale følgende http://www.seomoz.org/

 

Skal vi hjælpe jer godt igang?

Vi kan tilbyde en kick-start skype eller telefonseance, hvor vi sammen med jer danner os et overblik over de tiltag der kan gøres på jeres hjemmeside. Simultant med samtalen kan vi tilretter vi på jeres hjemmeside. Vi danner os et overblik og laver en to do liste målrettet præcis jeres SEO/søgeoptimering-udfordringer. Samtalen tager mellem 45-60 min. og herefter er i klædt på til at gå i gang med selvhjælp vedr. søgeoptimering.

 

Pris pr. seance: 850,00 kr.- ex. moms. 

 

Hvis i ønsker en SEO seance, send os venligst en mail på: info@wallco.eu, og oplys følgende:

 

Navn:

Hjemmeside:

Skypenavn eller Telefonnummer

 

Vi glæder os til at hjælpe dig!