WALL&CO

Pepsi laver online kampagne for 106 millioner kroner

For første gang i år har Pepsi valgt ikke at være hovedsponsor ved det berømte og meget mediebevågede amerikanske SuperBowl. I stedet vælger de at bruge 20 millioner dollors på en kæmpe kampagne målrettet de sociale medier. Kampagnen er kun målrettet de amerikanske forbrugere, men der er også gang i sociale medier for Pepsi´s vedkommende på det danske marked.

 

Den amerikanske kampagne som erstatter den traditionelle Pepsi SuperBowl kampagne, er en ”vi gør noget for jer kampagne”. Den er opbygget over fond tanken, hvor befolkningen, foreninger NGOér etc. Kan lave en online projektbeskrivelse og på denne måde ansøge om penge til netop deres projekt. Brugerne kan også være med til at stemme på de projekter de mener skal have støtte kroner fra Pepsi til at blive virkelighed. I virkeligheden et rigtig givtigt projekt, og når man har Pepsi´s marketing budget i ryggen, kan det blive mange Pepsi Pro projekter ud af det. Et brand kan vel i virkeligheden kun værdisættes ud fra hvad brugerne siger om det, og hvor mange brugere der er – og set i dette lys, er en ”velgørenheds-kampagne” vel næppe noget der kan give dårlig omtale.

 

Se Pepsi´s 106 millioner kroner kampagne her: http://www.refresheverything.com/

 

Også i Danmark har Pepsi markedsført sig via de sociale medier. www.pepsimax.dk er en hjemmeside hvor indholdet helt og holdent bliver genereret vha. brugerne. Indholdet er således bygget op over brugernes playlister, twitter, flickr, og Youtube, hvor pepsi ikke har kontrol over indholdet. Der kan således være ligeså mange kritiske som positve kommentarer at finde på deres danske side.

 

Tendensen har været klar længe – der er penge i at få godt tag i de sociale medier, vha online kampagner – men Pepsi har været længe om at reagere. Coca Cola har en klar førende position på online markedsføring. Pepsi har godt 250000 fans på Facebook, som jo nok kan synes af mange, men blegner noget når det ses op imod Coca Colas 4 millioner fans.