WALL&CO

Modx installation

Trin for trin guide til installation af ModX CMS på dansk.

Hvis du har besluttet dig for at gøre brug af Modx CMS – så er du godt på vej til at have en hjemmeside, som er let rettelig, nem tilgængelig for søgemaskinerne, og som jeg er sikker på du vil blive glad for.

Her kan du læse hvorfor vi synes ModX er et fantastisk Open Source Contant Management system, eller du kan læse vores artikel om hvilke typer kunder vi normalt anbefaler at benytte Modx

Hvis du alle har besluttet dig for at ModX er systemet for jeres hjemmeside, ja så kan du blot læse videre. Vi håber denne guide gør at du uden alt for store komplikationer kommer i gang med ModX.

For at ModX kan køre på din server er der nogle ting du skal sikre at dit webhotel opfylder:

1.    Kører linux server

2.    Kører PHP

3.    At du har 1 stk. MySql database til rådighed


Når du har sikret dig dette, kan du gå i gang med at installere ModX:

Hent den nyeste version af Modx, på Modx CMS hjemmeside:
http://modxcms.com/download/


Udpak alle filer.


Upload alle filer til dit domæne via ftp program. (FileZilla kan anbefales ). Forvent at det tager lidt tid – der er mange filer der skal uploades.


Når alle filer er uploaded, tilgår du domænet og igangsætter installationen ved at skrive:


www.ditdomænenavn.dk/install


Så kommer du til Modx velkomsttekst, hvor du vælger det sprog du vil bruge til installationen. Jeg har i denne guide valgt. Du vælger næste og kommer til følgende billede:

Modx database information

Her skal du bruge Brugernavnet til databasen på din server samt passworded. Hvis ikke du har fået dette udleveret, skal du sandsynligvis logge ind i dit kontrolpanel, finde MyPhP admin og selv oprette en database, med tilhørende password. (Få hjælp til denne del af din hosting udbyder, altså der hvor du har dit webhotel. )

Npår du har indtastet dette trykker du næste og får forhåbenligt en grøn besked der siger gennemført. Hvis ikke skal du tjekke på på database brugernavn og kodeord. Som default skal du indsætte Localhost i database host feltet. Hvis ikke dette går igennem skal du kontakte din udbyder.


Nu skal udfylde databasenavn. Dette navn finder du i PHP admin, eller evt. i en mail fra webhotellet da du oprettede det. Du kan via PHP MyAdmin, selv tilrette dit databasenavn.


Table præfix, her kan du bruge hvad du synes. ModX foreslår selv modx_ hvilket er fint. Hvilken Connection metode og collation der skal bruges guider ModX dig selv frem til.


Når du har fået alle disse indstillinger korrekt, beder installationsprogrammet dig om at indføre standardindstillingerne til ModX. Her indtaster du dit ønskede brugernavn, din emailadresse, samt ønskede password. Yderligere vælger du hvilket sprog du ønsker Modx skal bruge. Her er den danske udgave udmærket til danske kunder. Internationale kunder, bør du vælge engelsk.

 

Modx Database information

 

 

 

Herefter kommer du til en side der giver dig forskellige valgmuligheder. Som udgangspunkt er der valgt alle chunks, snippets osv. til, og dem kan du ligeså godt lave være. Er dine planer ikke selv at lave en hjemmeside template, men nærmere forsøge ud fra noget der allerede er lavet kan du også vælge at tilvælge fanebladet demowebsite. Så vil du få en side, med demoindhold, menu osv. når du har installeret. I denne guider vælges det dog blot at gå videre med de punkter som ModX har valgt som default.

 

Præ-installations kontrol.


Her kommer der en side hvor der bliver kontrolleret om der er noget du skal lave om. Der er forskellige filer på serveren der skal være skrivbar, mapper og filer. Hvis ikke de fremstår som sådan  - skal du via ftp gå ind og lave dem skrivbar.


I filezilla gøres dette ved at højreklikke på den givne fil, og vælge filtilladelser, og herefter skrive 777 i de filer det vedrører.


Det drejer sig om følgende filer og mapper der skal være skrivbare:


Kontrollerer om /assets/cache og /assets/cache/rss mapperne er oprettet: OK!


Kontrollerer om /assets/cache og /assets/cache/rss mapperne er skrivbare: OK!


Kontrollerer om /assets/cache/siteCache.idx.php filen er skrivbar: OK!


Kontrollerer om /assets/cache/sitePublishing.idx.php filen er skrivbar: OK!


Kontrollerer om /assets/images, /assets/files, /assets/flash og /assets/media mapperne er oprettet: OK!


Kontrollerer om /assets/images, /assets/files, /assets/flash og /assets/media mapperne er skrivbare: OK!


Kontrollerer om /assets/export mappen er oprettet: OK!


Kontrollerer om /assets/export mappen er skrivbar: OK!


Kontrollerer om /manager/includes/config.inc.php er oprettet og er skrivbar: OK!


Når dette er gjort, skal du blot acceptere betingelserne, og så er du meget tæt på at være i gang!

 

Sig ja til at installmappe slettes, og husk at lave følgende fil om via ftp til ikke længere at være skrivbar:  /manager/includes/config.inc.php


Og nu er du sådan set i gang, og har fuldført din Modx installation.  Du kommer til et skærmbillede hvor du skal indtaste det brugernavn og password du angav som adminstrator detaljer først i installationssetuppet.

 

Modx er installeret


Du er i hus – og skal nu til at lege rundt for at finde det rette udseende og indhold til netop din ModX.'

 

Vi har udviklet mange Modx templates, både ud fra tilsendt design, eller med et design til din side. Skulle du have brug for assistance i denne sammenhæng er i altid velkomne til at kontakte os, eller du kan læse yderligere vedr. Modx her